Petja Labović


Rojen 1993 v Mariboru. Po končanem šolanju na Prvi gimnaziji Maribor (kjer je bil član Prvega odra) je leta 2012 pričel s študijem dramske igre na AGRFT pod mentorstvom Branka Šturbeja, Matjaža Tribušona in Matjaža Zupančiča, leta 2016 pa diplomiral z vlogo Poncie v produkciji Hiša Bernarde Alba.

Med študijem je v gledališču Glej sodeloval pri predstavi Zborovanje ptic (režija Nina Rajić Kranjac), ki je doživela številna mednarodna festivalska gostovanja.

V sezoni 2016/2017 je kot član SLG Celje doživel institucionalni debi in tri premiere: Jakec in breskev velikanka (Jakec), Romeo in Julija (Romeo), Nebeški odred (Ranjenec – kolporter). Od septembra 2017 je član SNG Maribor.

Igral je v diplomskem filmu Augusta Adriana Braatza Oropana duša ter celovečercih Prebujanja (r: Peter Bratuša) ter Stekle Lisice (r: Boris Jurjaševič).

Nagrade

  • vesna za glavno moško vlogo za vlogo Antona v filmu Jezdeca, 25. Festival slovenskega filma, Portorož, 2022
  • nagrada za mladega igralca za vlogo Martina von Essenbecka, sina baronice von Essenbeck v uprizoritvi Somrak bogov na Festivalu Teatar na raskršću, Niš, Srbija, 2019
  • nagrada za najboljšo moško vlogo za vlogo Garcina v uprizoritvi Zatvorena zaprta zatvorena vrata, v produkciji Akademije dramskih umetnosti Univerze v Zagrebu, Festival mednarodnega študentskega gledališča Beograd, 2018
  • nagrada Rejhan Dermidžić za skupinsko igro igralski ekipi Zborovanje ptic, Festival MESS Sarajevo, 2016

Tritt in