Davide Buffone


Davide Buffone je že zelo mlad plesno izbraževanje pričel v Centro Studi Musical Franca Miserie v Rimu, nadaljeval v Teatro Politeama v Pratuna, Plesnem konzervatoriju Ivo Váni – Psoty v Pragi, šoli rimske opere in v Beogradu.

Leta 2015 je začel delati za plesno kompanijo Sonie Nifosi v Rimu in se istega leta v Milanu pridružil tudi Bird’s Dance Project. V letih 2016-2019 je plesal za Balet Narodnega gledališča Beograd v Srbiji, kjer je nastopil v Bayaderi (Zlati idol), Hrestaču (Fritz), Kraljica Margot (Francois Duc d’Alencon), Labodjem jezeru, Coppelii, Trnuljčici, Giselle, Don Kihotu, Evgeniju Onjeginu, Sliki Doriana Greya in Hazarski besednjaku. Leta 2019 se je pridružil Nacionalnemu baletu v Skopju, Severni Makedoniji, kjer je kot solist plesal v Labodjem jezeru (Rotbart), Raymondi (Abdurahman), Carmen (Don Jose), Šeherezadi, Anni Karenini (Stiva) in Kleopatri.

V Baletu Slovenskega narodnega gledališča v Mariboru, ki se mu je pridružil jeseni 2019, je nastopil v številnih predstavah, med drugim v naslovni vlogi Hrestača v koreografiji Davida Nixona, kot Hilarion v Giselle, kot Rotbart v Labodjem jezeru, kot Ciganski kralj v Don Kihotu, plesal je v Pepelki v koreografiji Jean Christopha Maillota, v predstavah Left Right Left Right Alexandra Ekmana, Cantata Mauro Bigonzettija, Handman, Peer Gynt, Le Sacre du Printemps, Les Noces, Povodni mož, Tango, Radio in Juliet in armina Burana, vse v koreografiji Edwarda Cluga ter  Smrt v Benetkah, Madame Bovary ter Romeo in Julija v koreografiji Valentine Turcu.

Nastopa v