Christopher Thompson


Christopher Thompson, rojen v New Yorku, se je začel učiti balet na The Professional Performing Arts High School in nadaljeval v The National Dance Institute v Harlemu in na Ballet Academy East v New Yorku. Med letoma 2014 in 2017 je obiskoval School of American Ballet v New Yorku pod umetniškim vodstvom Jocka Sota in Jonathana Stafforda. Od septembra 2017 do junija 2019 je bil član ansambla Central Pennsylvania Youth Ballet v Carlisleu, v Pennsylvaniji. V želji po nadaljnjem izpopolnjevanju svojih veščin je njegova izobraževalna pot popeljala tudi preko Atlantika v London na Danceworks Youth Ballet Company v Mayfairu.
Christopherjeva profesionalna pot se je začela v februarju 2020 v SNG Opera in balet Ljubljana pod umetniškim vodstvom Renata Zanelle in Petra Dorčevskega. Od oktobra 2021 je Christopher član Baleta Slovenskega narodnega gledališča Maribor. Nastopal je v baletih Radio in Juliet, Aperture, Carmina Burana, Peer Gynt, Posvetitev pomladi, Les Noces, Tango v koreografiji Edwarda Cluga, in Romeo in Julija, Smrt v Benetkah ter Madame Bovary v koreografiji Valentine Turcu. Christopher je nastopil kot Espada v baletu Don Kihot v koreografiji Krzysztofa Nowogrodzkega, ter plesal v naletih Hrestač v koreografiji Davida Nixona, Labodje jezero v koreografiji Viktorja Litvinova, Giselle v koreografiji Rafaela Avnikjana, Le Corsaire v koreografiji Joseja Martineza, Rain Dogs v koreografiji Johana Ingerja, Myth v koreografiji Gaja Žmavca, Opus 73 in Alles Waltzer v koreografiji Renata Zanelle, Five Tangos v koreografiji Hansa van Manena, Romeo in Julija (kot Fant z mandolino) v koreografiji Petra Martina, Harlequinade (kot Scaramouche), Vienna Waltzes in Hrestač ter Tchaikovsky Pas de Deux v koreografiji Georgea Balanchina.
Poleg tega je nastopil tudi v operah Aida v koreografiji Edwarda Cluga in Cavalleria Rusticana v koreografiji Lukasa Zuschlaga. Christopher svoje znanje in izkušnje deli tudi kot učitelj plesa na Plesni šoli Pingi v Mariboru, Slovenija, in na Baletni akademiji Danceworks v Londonu, Anglija.

Nastopa v