Satomi Netsu


Satomi Netsu se začela obiskovati pouk plesa na Mednarodni plesni šoli v Maleziji, kjer je študirala pod vodstvom učiteljev, kot so Igor Hohlov, Dana Bakunčik, Eva Evdokimova in Lynne Charles. Leta 2002 je nadaljevala svoje izobraževanje na Baletni akademiji Agripine Vaganove v razredu Irine Sitnikove. Svoje plesne veščine je med letoma 2005 in 2006 izpopolnjevala na Kanadski baletni šoli Goh pod vodstvom Mei Fang Lin. Med letoma 2007 in 2009 je nadaljevala svoje plesno izobraževanje na Londonskem plesnem centru, kjer se je izpopolnjevala pri priznanih plesnih pedagogih, kot so Margaret Barbieri, David Ashmole, Patricia Linton in Vjačeslav Samodurov.

Svojo profesionalno pot baletne plesalke je začela pri Dunajskem festivalnem baletu, nato se je pridružila Baletnemu gledališču v romunskem Sibiu. Sodelovala je tudi s Kijevskim baletom Nacionalne opere Ukrajine, od leta 2015 pa je članica Baleta Slovenskega narodnega gledališča Maribor.

Svoj plesni talent je predstavila v širokem naboru klasičnih baletov, med katerimi so Labodje jezero, Hrestač, Trnuljčica, Giselle, Bajadera, Don Kihot, La sylphide, Le corsaire, Raymonda, Navihanka, Paquita, Coppélia in Napoli. Prav tako se intenzivno posveča tudi sodobnemu plesnemu repertoarju, saj redno nastopa v predstavah, kot so Peer Gynt, Carmina Burana, Hora, Stabat Mater in Kekec Edwarda Cluga, Nanine pesmi, Evgenij Onjegin, Smrt v Benetkah ter Romeo in Julija v koreografiji Valentine Turcu, Myth Gaja Žmavca, Cantata Maura Bigonzettija, Falling Angels Jiříja Kyliána ter Left Right Left Right Alexandra Ekmana.

Nastopa v