Združenje dramskih umetnikov Slovenije je dolgoletni članici mariborske Drame Miladi Kalezić podelilo igralsko nagrado Združenja dramskih umetnikov Slovenije »Marija Vera« za življenjsko delo.

Strokovna komisija, ki so jo sestavljali Nina Valič (predsednica), Darja Hlavka Godina in Matej Puc, je zapisala: »Milada Kalezić v spominu svojih kolegov presega vlogo igralke, iz gledališča je namreč odšla tudi kot mentorica in nepozabna teatrska osebnost. V svoji bogati karieri je odigrala neverjetno pestro paleto vlog, sodelovala z največjimi režijskimi imeni, za svoje delo prejela vrsto nagrad in bila res radodarna in navdihujoča kolegica. Njena igralska zapuščina ni velika samo zaradi njenih igralskih dosežkov, ampak tudi zaradi znanja in izkušenj, ki jih je predala mlajšim generacijam. Njen osebni espri in neusahljiva življenjska energija v povezavi z bogatim znanjem, izkušnjami in izjemno tenkočutnostjo nista zaznamovala samo njenih vlog in predstav, ampak sta bila vodilo in vzor vsakemu kolegu, ki je imel kdaj priložnost sodelovati z njo. V naš spomin se ne bo zapisala le kot velemojstrica igre, ampak tudi kot velik, velikodušen človek. Vse to je iz nje sijalo z neverjetnim žarom in zaradi tega je bilo njeno odrsko ustvarjanje tako polno, nepozabno in edinstveno. Ko je Milada Kalezić delala v Drami Slovenskega narodnega gledališča Maribor, so se tja zaradi nje zgrinjali gledalci iz vse Slovenije. Na generacije, ki so prišle za njo, je vplivala z igralsko in osebno etiko. Etika pa, ne glede na zapovedane forme vedenja, vselej ostaja temeljna vrlina.«

Nagrado »Polde Bibič« za življenjsko delo je strokovna komisija podelila režiserju Dušanu Mlakarju. Igralski nagradi »Duša Počkaj« za dveletno obdobje prejmeta Tamara Avguštin za vlogo v uprizoritvi Frančišek ter za vlogi Lulu in Rachel Donelan v uprizoritvah Shopping and Fucking ter Zaprta študija. »New Constructive Ethics« in Jana Zupančič za vloge Barbare Fordham v uprizoritvi Avgust v okrožju Osage, Mile v Usedlinah, Hélène v Slamniku in Véronique Houillé v Bogu masakra. Nagrado »Marko Slodnjak« za dveletno obdobje prejme Jera Ivanc za besedila #punceinpolpunce, Ptičja ΦAPMA, Mala čarovnica, Zrelostni izpit in Čarovnik iz Oza.

Iskrene čestitke!