Uprizoritev Nataše Matjašec Rošker in Petje Labovića Ne ti meni Alice (Once Again) se je uvrstila v tekmovalni program 53. Tedna slovenske drame, so sporočili iz Prešernovega gledališča Kranj.

»V okviru 53. Tedna slovenske drame se bomo  posvetili najprodornejšim in najobetavnejšim dramskim pisavam, s ponosom gostili najboljše in najbolj zanimive predstave preteklega leta, razprli ključna strokovna vprašanja in se družili ob bogatem dodatnem programu,« je na novinarski konferenci povedal direktor Prešernovega gledališča Kranj Jure Novak. Rok Bozovičar, selektor 53. Tedna slovenske drame, pa  je dodal: »V tekmovalni program sem uvrstil uprizoritve, ki so najintenzivneje pretresle kriterije dovršenosti, prepričljivosti, vsebinske in estetske razplastenosti ter celovitosti izvedbe, kar med drugim pomeni tudi, da so name delovale afektivno in emocionalno najmočneje in subjektivno doživeto.«

Festival se bo tradicionalno začel 27. marca 2023, na svetovni dan gledališča, strokovno žirijo za podelitev Šeligove nagrade 2023 za najboljšo predstavo, igralskih nagrad in nagrade za poseben dosežek 53. TSD pa bodo sestavljale Diana Koloini, Anđelka Nikolić in Tery Žeželj.