Slovensko narodno gledališče Maribor – Drama, Opera, Balet, Festival Borštnikovo srečanje Maribor – obsoja nasilje in poziva k miru za Ukrajino ter podpira prizadevanja ukrajinskih umetnikov, ki ustvarjajo v gledališču, ki pozivajo k zbiranju humanitarne pomoči!

Tako lahko pomagate

Ukrajina zbira finančna sredstva v različnih valutah na posebnem računu UA843000010000000047330992708.

Ukrajina je pripravila tudi seznam potrebščin, ki jih primanjkuje v državi. Na njem so poleg zdravil in medicinskih pripomočkov ter paketov prve pomoči med drugim še oblačila, odeje, živila, pitna voda, gradbeni material, pohištvo, šotori, spalne vreče, higienski pripomočki, sveče, svetilke, generatorji, invalidski vozički, hodulje, bergle, bolniške postelje, prenosna stranišča, telefoni, računalniki, čelade, neprebojni jopiči, gorivo ...

V Mariboru jih zbirajo na Minarikovi ulici 8 v podjetju  Marifarm.

Rdeči križ Slovenije je odprl račun za zbiranje sredstev za pomoč prebivalcem Ukrajine

Na RKS se po koordinacijskem sestanku Gibanja Rdečega križa in Rdečega polmeseca, ki ga sestavljajo nacionalna društva Rdečega križa in Rdečega polmeseca, IFRC ter ICRC in na katerem so sodelovali tudi predstavniki Rdečega križa Ukrajine, pridružuje akciji zbiranja sredstev za pomoč prebivalcem v Ukrajini. Za vse tiste, ki želijo pomagati, je Rdeči križ Slovenije odprl sklic za zbiranje sredstev za pomoč prizadetim v Ukrajini.

Svoj prispevek za akcijo "Pomoč Ukrajini" lahko nakažete na
RDEČI KRIŽ SLOVENIJE, Mirje 19, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 0310 0111 1122 296
SKLIC: SI00 96889
BIC BANKE: SKBASI2X
KODA NAMENA: CHAR

Uporabniki mobilnih storitev A1, Telekom, Telemah in T-2 lahko prispevajo tudi s poslanim SMS na 1919 z besedo BEGUNCEM (prispevate 1 evro) ali BEGUNCEM5 (prispevate 5 evrov).

Slovenska karitas je odprla račun za zbiranje sredstev za humanitarno pomoč trpečim v Ukrajini

V osmih letih od začetka krize v Ukrajini je umrlo že 14.000 ljudi, 1,5 milijona jih je bilo razseljenih, več milijonov jih je že pred spopadom živelo v zelo težkih pogojih. Mednarodna mreža Karitas je zelo zaskrbljena zaradi posledic današnjega spopada za lokalno prebivalstvo v Ukrajini. Caritas Internationalis je objavila nujni humanitarni poziv za podporo Caritas Ukrajina, ki bo preko tega poziva pomagala ljudem, ki so jih prizadeli spopadi, s hrano, pitno vodo, varno nastanitvijo in higienskimi pripomočki ter zagotovila varen prevoz ranljivih oseb do njihovih najbližjih in do varnih območij. Celotno mrežo Karitas prosijo za pomoč. Slovenska karitas se je odzvala temu klicu na pomoč in vabi k solidarnosti. Zbrana sredstva bo posredovala Caritas Ukrajini.

Svoj dar lahko prispevate na:
Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 0214 0001 5556 761
Sklic: SI00 870
Namen: Pomoč Ukrajini
Prispevek v višini 5 EUR je mogoče posredovati s SMS sporočilom KARITAS5 na 1919.

Slovenska filantropija zbira obleko in obutev za pomoč beguncem iz Ukrajine

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, zbira obleko in obutev za pomoč beguncem iz Ukrajine. V kolikor želite donirati obleko in obutev, lahko prinesete donacijo na naslov Cesta Dolomitskega odreda 11, 1000 Ljubljana.

Slovenska filantropija